Få ut maximalt av din Salsa/Bachatakurs – De 10 bästa tipsen

/, Salsa tips/Få ut maximalt av din Salsa/Bachatakurs – De 10 bästa tipsen

Få ut maximalt av din Salsa/Bachatakurs – De 10 bästa tipsen

Här har vi samlat de 10 bästa tipsen för hur du får ut så mycket som möjligt från din Salsakurs. Följ de här enkla tipsen och se hur din utveckling tar raketfart!

 1. Dansa med så många som möjligtdansa med alla

  Alla har sin egen dansstil och om man endast dansar med sin partner blir det lätt så att man lär sig att kompensera för varandras brister. På de flesta kurser finns möjligheten att rotera så du kan dansa med olika personer även om du kommer dit med en partner. Ta den chansen så kommer du att utvecklas mycket snabbare!

 2. Fokusera på vad du kan förbättrafokusera

  Fokus är extremt viktigt när du skall lära dig någonting nytt. Om du fokuserar på vad din partner gör för fel när ni dansar kommer du missa viktiga saker du kan förbättra hos dig själv. Även om personen du dansar med är helt ur takt så finns det säkert något du kan göra för att förbättra dina steg, kroppsrörelser eller turer. På en kurs där du ständigt dansar med olika personer är det extra viktigt att hela tiden fokusera på vad du kan göra för att bli bättre. Ge gärna tips på ett ödmjukt och positivt sätt men kom ihåg att du är där för att lära dig inte för att lära ut.

 3. Rätt eller FelVar inte rädd för att göra fel

  Det har aldrig hänt och kommer aldrig hända att någon börjar lära sig en ny färdighet och blir mästare på den utan att begå några fel. All utveckling kommer från att du vågar göra saker som du ännu inte har full förståelse för och det kommer resultera i att de blir fel då och då. Se misstag som en naturlig del av träningen för att bli bättre och var inte rädd för att någonting skall se konstigt ut.

  Det man oftast är rädd för innerst inne är att andra skall se att man gör fel. Kom ihåg att alla andra i rummet har en annan huvudperson i sin pjäs, sig själv, och de är fullt upptagna med att oroa sig över om andra ser att de gör fel.

 4. Ställ frågorhand

  För att få ut så mycket som möjligt från kursen är det viktigt att du ställer frågor om du känner att du inte förstår någonting. Det är lätt att få uppfattningen om att man är den enda som inte förstått det som tagits upp på kursen. Det vanligaste är dock att många av de övriga deltagarna blir glada när du ställer din fråga eftersom de själva inte vågat fråga om samma problem.

 5. Jämför dig inte med andradont compare yourself

  Alla som kommer till kursen har olika bakgrund och olika saker de behöver jobba på. Det är lätt att sätta upp en omöjlig ribba genom att jämför.a sig med någon som kanske har dansat andra danser hela sitt liv eller är musiker vilket gör att de lätt hittar takten. Se till att du har roligt medan du lär dig och gör det bästa utifrån dina förutsättningar.

 6. Be om feedback från dina lärarefeedback

  På en kurs så har varje lärare hand om många elever och kan därför missa att ge dig personlig feedback. Gå inte ifrån en kurs utan att fråga din lärare vad han/hon tycker att du kan förbättra och hur du bäst gör för att förbättra det. Se till att träna extra noga på det läraren rekommenderar både under och efter kursen och fråga sedan vid nästa kurstillfälle vad läraren nu tycker du behöver förbättra. Bli inte nedslagen om du behöver fortsätta förbättra samma område, vissa saker kan ta lång tid att bemästra.

 7. Spela in och titta på materialet efter klassenfilma salsakursen

  Minnet är betydligt kortare än man tror. På alla danskurser hos IDance har du möjlighet att spela in det som har gåtts igenom efter varje kurstillfälle. Om du tittar på klippet några gånger när du har tid över så kommer du märka att nästa lektion blir mycket lättare.

 8. music_babyLyssna på Salsa/Bachata-musik

  Till en början kan det vara svårt att förstå hur salsan eller bachatan är uppbyggd och att hitta takten. Desto mer salsa-/bachata-musik du lyssnar på desto lättare kommer det bli att dansa i takt och känna musiken. Det blir mycket roligare att gå ut och dansa när man känner igen låtar och kan leka med musiken. Vet du inte vilka låtar du skall börja med? Här är en lista med bra salsamusik för nybörjare

 9. Tränapractise

  Det finns en faktor som garanterat kommer påverka hur mycket du lär dig. Träning, träning och åter träning!

  Oavsett om du lär dig snabbt eller långsamt så kommer du lära dig mer desto mer du tränar. Lägg 5-10 minuter innan och efter varje kurs på att gå igenom det som du lärt dig. Gå igenom stegen, kroppsrörelserna och turerna från den förra lektionen medan du väntar på att gå in till kursen och repetera det ni gått igenom direkt när du kommer hem från kursen. Denna lilla extra ansträngning kommer göra att du lär dig allting mycket snabbare.

 10. Lär känna folk från din kursMaking-New-Friends

  Många på kurserna letar efter personer de kan träna och gå ut tillsammans med med. Var personen som vågar fråga andra kursdeltagare om de vill träna extra. Träna gärna flera stycken tillsammans till en början så kan ni alla hjälpa varandra bli bättre.

  Bjuda med andra kursdeltagare när du ska gå ut och dansa, ni får roligare när ni går ut i en grupp och ni kan hjälpas åt att komma ihåg vad ni lärt er på kursen.

2016-11-03T11:58:05+00:00

Pin It on Pinterest

Share This

Gå med i vårt nyhetsbrev!

x