Våra lärare

Home » Våra lärare
Våra lärare 2017-10-31T13:58:30+00:00
Andreas Källman
Andreas KällmanLärare
Andreas gick sin första Salsakurs 1999 hos Mälarsalens dansskola i Stockholm. På grund av flytt till en ny stad blev det ingen fortsättning på dansen förrän 2004 då han började dansa för fullt igen i Lund. Den stil som föll honom mest i smaken när han började sin danskarriär var den kubanska salsan och i dagens läge dansar han de flesta stilar inom Salsa.

Andreas har fått inspiration från många lärare båda nationellt och internationellt och har dansat på en mängd olika dansskolor. Han har rest till ett flertal latinamerikanska länder för att utvecklas inom dansen, bland andra Kuba, Dominikanska republiken och Colombia. Han har även varit med i många shower och uppträtt på internationella kongresser.

Tävlingar: Andreas är tillsammans med Frida Ekström regerande Svenska mästare i Bachata. Andreas tävlade för första gången i dans år 2012 då han tog 1:a platsen i SM i Bachata tillsammans med Matilda Tuomela. Han vann även Bachata SM 2013 och kom 3:a 2014.
2015 tävlade han för första gången tillsammans med Frida Ekström då de vann silver i Svenska Bachatastars. 2016 vann Andreas och Frida Bachata sm och Andreas är numera trefaldig Svensk Mästare i Bachata

Utöver de latinamerikanska danserna har Andreas dansat ett flertal andra danser, däribland Lindy hopp, Bugg, Samba, olika Hiphopdanser, Tango och Capoeira som är en form av kampsportsdans. Andreas började hålla kurser i Salsa och Bachata 2009 och är idag en erfaren instruktör. Det du kan förvänta dig när du går på hans lektioner är mycket skratt, glädje och att du ständigt lär dig någonting nytt.

Ingrid Lozano Fonseca
Ingrid Lozano FonsecaLärare
Född i Bogota – Colombia. Professionell dansare utbildad på National Pedagogical University i Bogota som lärare i Fysisk utbildning och dans. Utbildad i balettteknik, popdans, folkdans och gymnastik. Tidigare medlem i den världskända dansgruppen SWING LATINO från Cali – Colombia och grundare av Afrolatina Dance.

Tävlingar:
• Mästare av world bachata Pro-am i World Latin Dance Cup 2016
• Mästare av  bachata Pro-am Europa Bachata i European Latin Grand Prix 2016
• 3:e plats i Colombia salsa open 2008
• 2:a plats i Bachatart Sweden 2015

Joan & Valentino
Joan & ValentinoLärare
Valentino & Joan är ett danspar som snabbt vuxit i popularitet. Deras specialitet är Kizomba / Urban kiz och de reser regelbundet runt i Europa för att sprida sina danskunskaper.

Deras stil är dynamisk och explosiv med mycket lyft, dippar och trick. Genom deras kunskap om modern och klassisk dans & musik strävar de efter att lägga till en modern touch och dela den med Stockholms Kizombadansare.

Tävlingar: 2015 blev de GB Kizomba North West Mästare och de tog en andra plats i GB Kizomba Competition /Africadancar UK.

Martina Persson Hollsten
Martina Persson HollstenLärare
Sedan barnsben har danssalen varit som ett andra hem för Martina, och det är i strålkastarljuset på scenen som hon trivts bäst. Redan som 6-åring tog hon sin första jazz- och balettklass och därefter har det bara fyllts på med danserfarenheter. Martina har dansat diverse stilar som bl.a. riverdance, bollywood, isis wings/magdans, samba och latin. Hon har även varit aktiv i dansgymnastikföreningen Malmöflickorna i nästan 10 år.

Pardans, i form av salsa och andra latinamerikanska danser, kom in i Martinas liv för första gången 2013 och hon förälskade sig direkt. Hennes passion för Salsa New York Style/On2 fick henne att flytta till New York för att få möjlighet att träna och socialdansa med de bästa. Under denna tid tränade hon med många av de främsta dansarna och dansskolorna i världen; Yamulée, Griselle Ponce, Karel Flores, Anya Katsevman och Franklin Diaz för att nämna några. Lektioner av världsklass i kombination med en kärlek till socialdans har fått henne att utvecklas till en duktig följare på socialgolvet.

Martinas senaste framgång inom dansvärlden var att vinna 1:a plats i World Salsa Summit 2016 i Miami. Utöver detta så har Martina uppträtt på salsakongresser och event runt om i Europa och även synts i tv och musikvideor.

I undervisningen ligger Martinas främsta fokus på ”going back to basic”. Hon menar att en bra grundteknik är A och O för att kunna utvecklas till en duktig dansare. Minst lika viktigt är dock att känna glädje och utmaning – någonting som Martina alltid ser till att tillföra under sina klasser!

Frida Ekström
Frida EkströmLärare
Frida har lång och bred erfarenhet inom många olika danser. Frida började med balett som liten och fortsatte sedan vidare med gymnastik vid 7 års ålder.

I tonåren fastnade Frida för pardans där Latin- och standarddans var fokus under många år. Hon tävlade aktivt under några år i alla de tio olika danser som ingår inom Latin- och standarddans. Bland annat Cha-Cha, Samba, Rumba, Vals med flera.

Under gymnasie-tiden studerade Frida Dans- och musikalteater. Där dansade hon bland annat balett, jazz, step och showdans. Där fick hon möjlighet att utvecklas både musikaliskt samt tekniskt och fick utspel för ett eget uttryck inom dans.

Under de senaste åren har Frida fått upp ögonen för bland annat salsan. På grund av lång och bred dansbakgrund samt ett stort engagemang har Frida visat på snabb utveckling och förståelse inom så väl de olika stilarna inom salsa samt för Bachata och Kizomba.

Frida lägger stor vikt vid att våga uttrycka sig och sin personlighet när man dansar. Att våga uttrycka sig kroppsligt och våga testa anser Frida vara otroligt viktigt när det kommer till dans som konstform.

Tävlingar: Frida Ekström är regerande Svensk Mästare i Bachata efter att ha tagit hem guldet tillsammans med Andreas Källman i Juli 2016. 2015 tog hon och Andreas silver i Svenska Bachata stars.

Andreas and Frida in an after class Salsa demonstration

Pin It on Pinterest

Share This

Gå med i vårt nyhetsbrev!

x