Få ut maximalt av din Salsa/Bachatakurs – De 10 bästa tipsen
Danstips

Få ut maximalt av din Salsa/Bachatakurs – De 10 bästa tipsen

Danstips
10 dance tips
Jump to Article Section >

Här har vi samlat de 10 bästa tipsen för hur du får ut så mycket som möjligt från din salsakurs. Följ de här enkla tipsen och se hur din utveckling tar raketfart!

1. Dansa med så många som möjligt

Alla har sin egen dansstil och om man endast dansar med sin partner blir det lätt så att man lär sig att kompensera för varandras brister. På de flesta kurser finns möjligheten att rotera så du kan dansa med olika personer även om du kommer dit med en partner. Ta den chansen så kommer du att utvecklas mycket snabbare!

2. Fokusera på vad du kan förbättra

Alla har sin egen dansstil och om man endast dansar med sin partner blir det lätt så att man lär sig att kompensera för varandras brister. På de flesta kurser finns möjligheten att rotera så du kan dansa med olika personer även om du kommer dit med en partner. Ta den chansen så kommer du att utvecklas mycket snabbare!

fokus

3. Var inte rädd för att göra fel

Det har aldrig hänt och kommer aldrig hända att någon börjar lära sig en ny färdighet och blir mästare på den utan att begå några fel. All utveckling kommer från att du vågar göra saker som du ännu inte har full förståelse för och det kommer resultera i att de blir fel då och då. Se misstag som en naturlig del av träningen för att bli bättre och var inte rädd för att någonting skall se konstigt ut.

Det man oftast är rädd för innerst inne är att andra skall se att man gör fel. Kom ihåg att alla andra i rummet har en annan huvudperson i sin pjäs, sig själv, och de är fullt upptagna med att oroa sig över om andra ser att de gör fel.

right-and-wrong-cards

4. Ställ frågor

För att få ut så mycket som möjligt från kursen är det viktigt att du ställer frågor om du känner att du inte förstår någonting. Det är lätt att få uppfattningen om att man är den enda som inte förstått det som tagits upp på kursen. Det vanligaste är dock att många av de övriga deltagarna blir glada när du ställer din fråga eftersom de själva inte vågat fråga om samma problem.

hand1

5. Jämför dig inte med andra

Alla som kommer till kursen har olika bakgrund och olika saker de behöver jobba på. Det är lätt att sätta upp en omöjlig ribba genom att jämför.a sig med någon som kanske har dansat andra danser hela sitt liv eller är musiker vilket gör att de lätt hittar takten. Se till att du har roligt medan du lär dig och gör det bästa utifrån dina förutsättningar.

dont-compare-yourself

6. Be om feedback från dina lärare

På en kurs så har varje danslärare hand om många elever och kan därför missa att ge dig personlig feedback. Gå inte ifrån en kurs utan att fråga din lärare vad han/hon tycker att du kan förbättra och hur du bäst gör för att förbättra det. Se till att träna extra noga på det läraren rekommenderar både under och efter kursen och fråga sedan vid nästa kurstillfälle vad läraren nu tycker du behöver förbättra. Bli inte nedslagen om du behöver fortsätta förbättra samma område, vissa saker kan ta lång tid att bemästra.

feedback

7. Spela in och titta på materialet efter klassen

Minnet är betydligt kortare än man tror. På IDances alla danskurser har du möjlighet att spela in det som ni har gått igenom efter varje kurstillfälle. Om du tittar på klippet några gånger när du har lite tid över, kommer du märka att nästa lektion blir mycket lättare. Att återkoppla till det ni har lärt er kan hjälpa dig att behålla och förbättra dina nya färdigheter.

filma-salsakursen

8. Lyssna på Salsa/Bachata-musik

Till en början kan det vara svårt att förstå hur salsan eller bachatan är uppbyggd och att hitta takten. Desto mer salsa-/bachata-musik du lyssnar på desto lättare kommer det bli att dansa i takt och känna musiken. Det blir mycket roligare att gå ut och dansa när man känner igen låtar och kan leka med musiken. Vet du inte vilka låtar du skall börja med? Här är en lista med bra salsamusik för nybörjare

music_baby

9. Träna

Det finns en faktor som garanterat kommer påverka hur mycket du lär dig. Träning, träning och åter träning!

Oavsett om du lär dig snabbt eller långsamt så kommer du lära dig mer desto mer du tränar. Lägg 5-10 minuter innan och efter varje kurs på att gå igenom det som du lärt dig. Gå igenom stegen, kroppsrörelserna och turerna från den förra lektionen medan du väntar på att gå in till kursen och repetera det ni gått igenom direkt när du kommer hem från kursen. Denna lilla extra ansträngning kommer göra att du lär dig allting mycket snabbare.

practise1

10. Lär känna folk från din kurs

Många på kurserna letar efter personer de kan träna och gå ut tillsammans med med. Var personen som vågar fråga andra kursdeltagare om de vill träna extra. Träna gärna flera stycken tillsammans till en början så kan ni alla hjälpa varandra bli bättre.

Bjuda med andra kursdeltagare när du ska gå ut och dansa, ni får roligare när ni går ut i en grupp och ni kan hjälpas åt att komma ihåg vad ni lärt er på kursen.

Making-New-Friends

Relaterade Blogginlägg & Artiklar

Pardans för Vuxna i Stockholm

På iDance i Stockholm erbjuds ett brett utbud av pardanskurser som passar vuxna på alla nivåer. Oavsett om du är helt ny inom dans eller...

Danskurs för Vuxna i Stockholm

Om du letar efter ett sätt att förgylla din fritid, stärka din fysik och hitta nya vänner, så är en danskurs för vuxna i Stockholm...