Bachata klasser

Bachata Stockholm

Bachata är en pardans som härstammar från Dominikanska republiken. Bachatamusiken är lugnare än Salsan och dansen är intimare. Den första bachata sången som slog stort var Bachata Rosa med Juan Luis Guerra i början av 90-talet. Trots det fick inte musiken sitt stora genomslag förrän i början av 2000 talet med gruppen Aventura. Aventura lyckades modernisera Bachatan genom R&B influenser och kunde därför nå ut till en bredare publik. Aventuras genombrott fick inte bara musikstilen att växa utan även dansen utvecklades, denna nya sorts Bachatamusik inspirerade dansare världen över att uttrycka sig på nya sätt. Det stora genombrottet för bachatadansen kom 2008 genom Ataca och Alemanas Bachata uppträdande som nu har setts nära 100 miljoner gånger på Youtube.

Bachatan har tre huvudstilar som du kan se och prova på när du går en bachatakurs eller går ut och dansar Bachata i Stockholm. Till skillnad från salsan blandas vanligtvis dessa stilar fritt av dansarna.

Dominikansk Bachata

Den Dominikanska Bachatan karakteriseras av mycket snabba fotarbeten och innehåller väldigt sällan snurrar eller turer. Denna stil kallas ibland för ”autentisk bachata”. Stilen passar väldigt bra till traditionell Bachatamusik som har en stark betoning på gitarren, dansarna återspeglar gitarrens snabba toner genom sitt fotarbete. 

Bachata Fusion

Bachatan har utvecklats genom att turer och mönster från danser såsom Salsa och Tango har börjat användas i dansen och därmed skapat fusioner. Ibland används en separat benämning för bachata tango fusionen som man kallar för Bachatango

Sensual Bachata

Den sensuella Bachatan är en stil som blivit väldigt populär de senaste åren. Stilen har influenser från Lamba zouk och innehåller mycket vågrörelser samt kroppsisolationer.  Stilen är oftast intimare än de andra Bachatastilarna.

Boka en Bachatakurs

Bachata
Nivå Start Dag & tid Pris Plats Ledare    
Bachata Fortsättning 1, F1
Mån 17.30-19.30 4 ggr. Start 1/7. Idance Studio Söder. Avgift 1299:-.
Ledare Lisette.
F1 1/7 Mån 17.30-19.30 4 ggr 1299:- Idance Studio Söder Lisette Info/Boka Plats finns
Bachata Fortsättning 1, F1
Mån 19.35-21.35 4 ggr. Start 15/7. Idance Studio Valhallavägen. Avgift 1299:-.
F1 15/7 Mån 19.35-21.35 4 ggr 1299:- Idance Studio Valhallavägen Info/Boka Plats finns
Bachata Fortsättning 2, F2
Mån 19.35-21.35 4 ggr. Start 8/7. Idance Studio Söder. Avgift 1299:-.
F2 8/7 Mån 19.35-21.35 4 ggr 1299:- Idance Studio Söder Info/Boka Plats finns

Bachatakurser och Nivåer

På iDance har vi kurser i Bachata, Sensual bachata ochBachata Ladies Styling i olika nivåer.

Sensual bachata

Bachata Ladies Styling

I Ladies styling kurserna fokuserar vi på din individuella utveckling. Kursen gynnar dig oavsett om du fokuserar på att utveckla din egna dens eller vill använda det du lär dig i pardans. I kursen går vi igenom teknik, utveckling av personligt uttryck och jobbar med koreografier. 

Class gallery

Preview This Class

Bachata kurser / Vi lär dig dansa

Lär dig dansa Bachata med iDance. Vi har kurser från Nybörjare till Avancerad Nivå

Lärare