Kizomba

Kizomba Stockholm

Kizomba betyder fest. Det är en Afrikansk dans som kommer från Angola. Kizombadansen har utvecklats från den traditionella Angolanska dansstilen Semba. Kizomba kallas ibland för den afrikanska tangon då dansarna har en nära kontakt genom överkroppen och de håller om varandra tätt. Kizombamusiken är lugn, romantisk och väldigt rytmisk och dansen är mjuk. Sångerna sjungs oftast på Portugisiska.
Då Kizombans popularitet vuxit enormt det senaste åren så har även dansen och musiken förändrats och genom det har nya stilar skapats. 

Urban Kiz

Denna dansstil kom som ett svar på den förändrade musiken som innehöll mer R&B inspirerade element. Dansstilen skapades i Paris mellan 2012 och 2014. Några av pionjärerna av dansstilen anses vara Enah, Moun och Curtis. I Urban Kiz är det vanligt att öppna upp positionen och att introducera skarpare rörelser och synkoperingar för att matcha musiken. I Urban Kiz är det även vanligt att använda sig av mer akrobatiska rörelser och trick.

Tarraxinha

Fokuset i tarraxinha är att använda kroppsisolationer för att uttrycka sig till musiken. Detta kan göras oberoende av partnern eller så kan rörelserna föras av ledaren. Denna stil blandas ofta in i andra Kizombastilar.

Boka din Kizombakurs

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Kizombakurser och Nivåer

På iDance lär vi ut Kizomba och Urban Kiz. I våra Kizombakurser får man lära sig om båda dessa stilar.

Klassgalleri

Preview This Class

Kizomba kurser/ Vi lär dig dansa

Lär dig dansa Kizomba med iDance. Vi har kurser från Nybörjare till Avancerad Nivå

Lärare