Danskurs för Vuxna i Stockholm
Danstips

Danskurs för Vuxna i Stockholm

Danstips
Salsakurs 2023
Jump to Article Section >

Om du letar efter ett sätt att förgylla din fritid, stärka din fysik och hitta nya vänner, så är en danskurs för vuxna i Stockholm det perfekta valet.

Dans är inte bara roligt och socialt, det är även ett fantastiskt sätt att uttrycka sig och förbättra sin hälsa på flera plan.

Hos iDance kan du uppleva just detta! Vi erbjuder en rad dansstilar anpassade för alla kunskapsnivåer, från nybörjare till erfarna dansare, där du kan utvecklas i takt med din egen förmåga i en välkomnande och inspirerande miljö.

Våra expertlärare vägleder dig genom varje steg, oavsett om ditt mål är att dansa på nattklubb, prestera på scenen eller helt enkelt njuta av rörelseglädje.

Ta del av dansens positiva inverkan på kropp och själ och av vår oslagbara gemenskap i Stockholm!

Varför välja iDance danskurser för vuxna?Expertinstruktörer, en inkluderande gemenskap och centralt läge gör iDance till ett utmärkt val.
Vart i Stockholm hittar jag iDance?Faciliteter belägna i centrala Stockholm, på Söder och i Valhalla, lättillgängliga för alla danselever. Mer exakt kontaktinfo och adress hittar du här.
Dansstilar för vuxna på iDanceSalsa, Bachata, Kizomba och fler dansstilar, lämpliga för olika intressen och dansbakgrunder.
Anpassade danskurser för vuxnaiDance har både drop-in klasser, privatlektioner och grupplektioner, för att passa just ditt schema och inlärningsstil. Anmäl dig via vårt anmälningsformulär.
Mätbara fördelarna med dansDansen förbättrar din fysiska och mentala hälsa, samtidigt som du har roligt och lär dig nya färdigheter.

Varför välja iDance danskurser för vuxna?

Att hitta rätt danskurs kan vara avgörande för din upplevelse och framsteg inom dans.

iDance utmärker sig med sin kombination av professionellt ledarskap och djup förståelse för dansens kraft som ett redskap för personlig och social utveckling.

Här är några skäl till varför iDance är det självklara valet för vuxna som vill börja dansa:

 • Inkluderande miljö – iDance välkomnar alla, oavsett förkunskaper, och har skapat en miljö där varje individ uppmuntras att växa och utforska dansens värld.
 • Expertinstruktörer – Skolans dedikerade lärare har inte bara expertkunskap i de dansstilar de undervisar, utan besitter också en passion för att dela med sig av sin kärlek till dans.
 • Centrala läget – Med välplacerade lokaler är det enkelt att delta efter arbete eller i anslutning till andra dagliga åtaganden, vilket gör det smidigt att integrera dans i ditt liv.

Att välja iDance innebär att du satsar på en helhetsupplevelse som bidrar inte bara till dina danstekniska färdigheter, men också till ditt välmående och sociala liv.

Genom att prioritera lärande och lycka, blir dansen med iDance en källa till glädje och god hälsa.

Expertis och dedikerade lärare

Att välja en danskurs hos iDance innebär att du får guidning av experter som är djupt förankrade i dansens konstform.

Vår pedagogiska personal består av dedikerade lärare med bred erfarenhet och en gemensam strävan att inspirera samt utveckla våra elevers dansfärdigheter.

Varje instruktör hos oss är inte bara en skicklig dansare men också en passionerad lärare som är engagerad i din inlärningsprocess.

IDance har en anpassningsbar läroplan för vuxna dansare på alla nivåer. Teamet av lärare är noggrant utvalt för sin förmåga att leverera undervisning som är teknisk, kreativ och framförallt, inspirerande.

Vår idé är att skapa en mötesplats där stockholmare kan komma och träffa andra på ett roligt och avslappnat sätt genom dans.Andreas Källman – Grundare av iDance

I klassrummet betonas den individuella utvecklingen lika mycket som gruppens framsteg. Lärarna skapar en positiv och stöttande miljö där du har möjlighet att ställa frågor, få personlig feedback och utvecklas i din egen takt.

Deras expertis och dedikation formar grunden för en läromiljö där du som elev kan blomstra, inte bara som dansare utan också som individ.

danskurs stockholm hos idance

Oslagbar gemenskap och social samvaro

Dans går hand i hand med social samvaro och hos iDance är gemenskapen central.

Våra danskurser för vuxna i Stockholm är mer än bara tillfällen att lära sig nya steg och rörelser; de är också en unik möjlighetsplats att träffa människor som delar din passion för dans.

Varje klass är en chans att skapa nya bekantskaper och bygga relationer som kan vara livet ut.

danskurs deltagare

Den sociala aspekten som iDance erbjuder förstärker också läroprocessen.

Att dansa tillsammans med andra i en grupp kan öka motivationen, och för många blir det en naturlig del i veckans sociala aktiviteter.

Genom att interagera och dela erfarenheter med andra deltagare, växer inte bara dina danstekniska färdigheter, utan också din förmåga att kommunicera och samarbeta.

En social danskväll som iDance on Sundays är perfekt för dig som vill ha en rolig söndagsaktivitet för vuxna i Stockholm. Här träffar du dansare med olika typer av danserfarenhet och bakgrund, som alla är där för att ha kul och dansa i en vänlig och inkluderande miljö.

Danslokalernas centrala placering i Stockholm

En avgörande faktor för många när det gäller att välja danskurs är läget på danslokalerna.

Hos iDance behöver du inte oroa dig för avlägsna adresser eller knepiga kommunikationer.

Våra dansstudios är strategiskt placerade i hjärtat av Stockholm, vilket gör dem lättillgängliga oavsett var i staden du befinner dig.

En central placering innebär att du kan smidigt balansera kursdeltagande med arbete, studier eller andra åtaganden, och att det är enkelt att umgås och utforska stadens puls efter lektionens slut.

Vårt centrala läge bidrar också till att öka den kulturella mångfalden i våra klasser, där deltagare från olika delar av staden och världen kan samlas och dela sin kärlek till dansen.

Du hittar iDance Studios här:

iDance Studio Valhalla, Valhallavägen 55, 114 22 Stockholm.

iDance Studio Söder, Tjurbergsgatan 27, 11856 Stockholm.

Dansstilar för vuxna på iDance

Att upptäcka vilken dansstil som lockar dig är en viktig del av din dansresa.

På iDance hittar du ett rikt utbud av latinamerikanskwa danser, karibiska danser och afrikanska dansstilar som öppnar upp en värld av rytmer och kulturell mångfald.

Nedan är de dansstilar vi specialiserar oss inom och erbjuder kurser för vuxna i, där varje stil har sin unika charm och tekniska utmaningar som passar olika personligheter och preferenser.

 • Salsa – Kännetecknas av dess livliga och rytmiska musik, är salsa en favorit bland många danselever. Dess steg och rörelser kan varieras i oändlighet och erbjuder en glädjefylld dansupplevelse.
 • Bachata – Med sina mjuka och sensuella rörelser har bachata sitt ursprung i Dominikanska republiken. Den är omtyckt för sina romantiska melodier och nära dansstil.
 • Kizomba – Denna dansstil som har rötter i Angola, förenar europeiska influenser med afrikanska rytmer. Kizomba kännetecknas av en lugn takt och en fokus på följsamhet och harmoni mellan danspartnerna.

Vare sig du dras till salsans energi, bachatans romantik eller kizombans elegans, finns det något för alla på iDance. Upplev glädjen och den fysiska fördelen av att dansa genom att ta del av våra kurser.

Salsa

Karaktäristiskt för salsa är dess snabba fotarbete och härligt uttrycksfulla rörelser som öppnar upp för en festlig atmosfär så snart som musiken börjar spela.

Salsans popularitet grundar sig i dess tillgänglighet, man kan börja med enkla grundsteg och gradvis utveckla sina färdigheter till komplexare kombinationer och tricks.

Salsa är också oerhört social, det är en utmärkt ursäkt för att möta nya människor och en underbar upplevelse att dela med vänner eller partners.

För dem som är helt nya för salsa eller de som vill finslipa sina färdigheter, erbjuder iDance salsa kurser i Stockholm som är designade att utföra bästa möjliga inlärning i en stödjande och professionell miljö.

Nyckelpunkter i Salsadans:

 • Energisk och glädjefylld – Salsa ger en fysisk träning samtidigt som den ger möjligheten att uttrycka glädje och känslor.
 • Social och Inkluderande – En utav de stora fördelarna med salsa är den gemenskap och de sociala band som formas på dansgolvet och i klassrummet.
 • Från Grundsteg till Avancerad – Kurserna är tillgängliga för alla nivåer, så att både nybörjare och avancerade dansare kan finna utmaningar och inspiration.

Att djupdyka i salsans värld är att öppna upp en dörr till en livslång hobby som kontinuerligt erbjuder personlig utveckling och välbehag.

Bachata

Bachatans mjuka och svepande rörelser ackompanjeras av den karaktäristiska musiken som ofta bär på hjärtskärande sångtexter fyllda med passion och känsla.

Ursprungligen från Dominikanska republiken, har bachatan utvecklats och fått ett starkt fäste i dansscener världen över, och Stockholm är inget undantag.

En fantastisk aspekt av bachata är dess förmåga att anpassas efter dansarens egen stil och känslighet.

Det som börjar med intuitiva grundsteg kan gradvis fördjupas med eleganta figurer och tajt samspel mellan danspartnerna.

På iDance bachata kurser för vuxna kan deltagare förvänta sig att steg för steg bygga upp en solid grund, samtidigt som de utvecklar en följsamhet och en känsla för musikens alla nyanser.

Varför Bachata?

 • Närhet – Bachata är en pardans som kräver samklang och tillit mellan partner, vilket ger en djupare mänsklig kontakt och emotionell upplevelse.
 • Musikalitet – Musikens romantiska och ibland sorgsna toner ger en unik dimension till rörelserna och till din dansupplevelse.
 • Enkel att börja med – Trots dess förtrollande komplexitet är bachatan relativt enkel att börja dansa och ger snabbt en känsla av framsteg och flyt.

Att bemästra bachata är en resa som inte bara förbättrar din förmåga att uttrycka dig genom dans, utan kan också leda till meningsfulla möten på och utanför dansgolvet.

Kizomba

Kizomba är en dans som under de senaste åren vunnit enorm popularitet, och detta med all rätt. Dess förföriska och jordnära rytm lockar till sig dansare som uppskattar både musikaliteten och den nära kommunikationen mellan danspartnerna.

Kizomban är känd för att vara både sensuell och avslappnad, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill uppleva en djupare connection i dansen.

I kizomba är det ledning och följning som står i centrum, där varje steg och rörelse kräver samspel och uppmärksamhet.

Denna pardans är perfekt för dig som vill stärka din förmåga till samarbete och non-verbal kommunikation, samtidigt som du förlorar dig i de lugna och fängslande rytmerna.

Med influenser från semba samt Zouk-musik från de fransktalande Karibien, erbjuder kizomba en unik kulturell upplevelse som både är uppfriskande och inspirerande.

I en danskurs för kizomba lär du dig inte bara grundstegen och hur du rör dig i harmoni med en partner, utan också att lyssna och känna musiken på ett djupare plan.

Så, var börjar man? Hos iDance tar du del av kizomba lektioner för vuxna med erfarna instruktörer som metodiskt guidar dig från de mest grundläggande stegen till mer komplexa förflyttningar och figurer.

Viktiga punkter i Kizombadans:

 • Intimt och närvarande – Dansens läggning mot närhet och samklang mellan danspartner gör varje dans till en unik och personlig upplevelse.
 • Uttrycksfull musik – Låt dig svepas med av kizombans rytmiska och hjärtvärmande melodier som bidrar till dansens speciella karaktär.
 • För alla nivåer – Både nybörjare och erfarna dansare kan hitta sin plats på dansgolvet och ständigt utvecklas inom kizombans värld.

Så hittar du rätt nivå för din danskurs

Att välja rätt nivå på din danskurs för vuxna hos iDance är avgörande för både din upplevelse och ditt lärande.

Vare sig du aldrig har dansat förut eller redan har rutin, finns det en passande klass för dig.

Det är viktigt att rätt nivå matchas med din erfarenhet och dina ambitioner för att du ska få mest möjligt ut av kursen och samtidigt känna dig bekväm.

Nybörjare startar med grundkursen för att bygga en solid bas, medan de på mellannivå fördjupar sina tekniker och utforskar mer avancerade steg.

För de som söker nya utmaningar erbjuder avancerade kurser en möjlighet att förfina prestanda och uttryck.

Öppen hus-dag eller privatlektioner kan ge personlig vägledning i valet av dansklass. Läs mer om de olika nivåerna och vårt schema här: iDance Schema och Nivåer.

Nybörjare & Fortsättning: Första stegen

Börja din dansresa på rätt fot med iDance nybörjarkurser. Du introduceras gradvis till dansens grunder, bygger teknik och självförtroende steg för steg. Kursen fokuserar på musikens rytm, grundsteg och att leda eller följa en partner, och lägger grunden för din dansutveckling.

Dans är en resa som börjar med de första stegen, och vår nybörjarkurs är designad för att göra denna början så berikande som möjligt.

Medel: Utveckla din dans

För dig som vill ta din dans till nästa nivå, ger mellannivåkurserna dig chansen att fördjupa dina kunskaper. Denna nivå introducerar mer avancerade tekniker och kombinationer, uppmuntrar till musikalisk tolkning och personligt uttryck.

Det är en tid för experiment och personlig utveckling, där du bygger på din grund med nya och utmanande element.

Avancerad: Mästerskap och uttryck

IDance avancerade danskurser för vuxna är för dig som är redo att utforska dansens gränser. Med fokus på sofistikerad koreografi, teknikförfining och artistiskt uttryck, utmanar dessa kurser dig att prestera på högsta nivå. Här får du möjlighet att förfina din stil och uttrycka din unika danspersonlighet.

Öppen Nivå: För alla dansare

Vår öppna nivå är designad för att välkomna dansare med varierande erfarenhet, från nybörjare till mer avancerade utövare. Det unika med denna nivå är dess anpassningsbara innehåll, som möter varje dansares behov och ger möjligheter för individuell utveckling.

Instruktörerna justerar undervisningen för att erbjuda utmaningar och läromöjligheter för alla, vilket skapar en inkluderande atmosfär där inspiration och lärande flödar fritt mellan deltagarna. Detta är en fantastisk plats för dig som söker mångsidighet i din dans, vill prova på olika stilar och utvecklas tillsammans med andra passionerade dansare.

5 enkla steg för att komma igång med din danskurs på iDance

Att komma igång med danskursen behöver inte vara krångligt. Följ dessa fem enkla steg hos iDance för att snabbt och smidigt komma igång med dansen:

 1. Välja rätt dansstil för dig – Ta reda på vilka dansstilar som lockar dig mest och matchar din personlighet.
 2. Förstå schemat och anmälning – Besök vår schema-sida för att se aktuella kursscheman och finna det som passar just din livssituation.
 3. Förbered dig för din första lektion – Se till att ha rätt kläder och skor för att du ska kunna röra dig bekvämt och få ut mesta möjliga av lektionen.
 4. Ta del av vår gemenskap – Kom med i vår gemenskap! Engagera dig i lektionerna och ta chansen att knyta nya bekantskaper.
 5. Fortsätta din dansresa – Dans är en fortsättande resa. Sätt upp personliga mål och sträva efter att utvecklas med varje lektion.

1. Välja rätt dansstil för dig

Att hitta rätt dansstil är ett viktigt första steg när du vill börja dansa. Det finns många stilar att välja mellan och var och en har sina unika egenskaper och fördelar.

Fundera på vad du dras till:

är det den energiska och färgstarka salsa, den romantiska och intima bachata, eller den eleganta och jordnära kizomba?

Vill du ha något fartfyllt och uttrycksfullt, eller något mer lågmält och sensuellt?

dansstilar hos idance

För att hjälpa dig i ditt val kan du läsa mer om de olika dansstilarna här.

Att förstå vilken stil som passar din personlighet och musiksmak är nyckeln till långvarig glädje och engagemang i din dans.

Oavsett ditt tidigare erfarenhet, kommer det rätta valet att sätta fart på din dansresa från första steget. Du kan också testa på olika stilar och reflektera över vilken rörelse och musik som talar till dig. Det är ditt första steg mot en berikande hobby som kan förgylla ditt liv på många sätt.

2. Förstå schemat och anmälning

Hos oss kan du enkelt se det aktuella schemat på vår hemsida, där du hittar information om de olika kursernas dagar och tider.

Innan kursstart går det bra att anmäla sig via vårt anmälningsformulär på idance.se.

Efter kursstart kan det fortfarande vara möjligt att anmäla sig till en kurs genom att kontakta oss på info@idance.se eller på +46768805555.

Det är viktigt att notera att en del kurser i Stockholm kan fyllas snabbt, så det är rekommenderat att anmäla sig i god tid för att säkra sin plats.

Om du känner dig osäker på vilken kurs som är rätt för dig, tveka inte att kontakta oss för rådgivning.

3. Förbered dig för din första lektion

Här är några tips för att göra din introduktion till dansvärlden så lyckad som möjligt:

 • Komfortabel klädsel – Se till att bära kläder som låter dig röra dig fritt och som du känner dig bekväm i. Funktionella material som andas är att föredra.
 • Rätt skor – Vikten av att ha rätt skor kan inte nog betonas – de ska ha en slät sula för att underlätta rörelser och undvika skador. I studion behöver man använda sig av inneskor.
 • Positiv inställning – Ha en öppen och positiv attityd. Kom ihåg att alla är nybörjare någon gång och att målet är att lära och ha roligt.
 • Goda förberedelser – Hydration är viktigt, så drick vatten före lektionen och ta gärna med en vattenflaska. Ett litet mellanmål kan också vara bra för att hålla energin uppe.

Oavsett om det är din första danskurs för vuxna eller inte, så är det din inställning och vilja att prova något nytt som räknas mest.

Glöm inte att dans handlar lika mycket om att njuta av processen som det gör att bemästra stegen.

Tveka inte att fråga din lärare om du behöver hjälp, det ska alltid finnas någon tillgänglig för att ge vägledning.

4. Ta del av vår gemenskap

Anslut till iDance och upplev mer än bara dans, bli del av en gemenskap som värderar glädje, samhörighet och musikens kraft.

Som del av iDance-familjen i Stockholm finner du vänner bland entusiastiska dansare, delar oförglömliga stunder och stöttar varandra i dansresan.

Vår gemenskap är hjärtat i iDance, där varje kurs blir mer än en lektion, det blir en chans att växa tillsammans.

Våra sociala aktiviteter, från iDance on Sundays drop-in kurs till Bachata Nights, är perfekta tillfällen att mingla och praktisera dina steg.

iDance är en plats där varje rörelse berättar en historia och där varje dans leder till nya vänskaper.

Sedan 2014 har vi strävat efter att skapa en inkluderande miljö där alla, från nykomlingar till erfarna dansare, kan finna sin plats. Oavsett om du söker en ny hobby, vill utöka din umgängeskrets eller bara vill ha kul, välkomnar iDance dig.

Låt oss tillsammans skapa en mötesplats fylld av musik, dans och glädje.

5. Fortsätta din dansresa

När du väl bekantat dig med grunderna i din nya danstil och börjat känna dig som en del av iDance-communityn, är det dags att fastställa en klar väg framåt för att fortsätta din dansresa.

Att sätta upp personliga mål och engagera dig i kontinuerligt lärande kommer att hjälpa dig att inte bara behålla din entusiasm, utan också att växa som dansare.

 • Reflektera över vad du har lärt dig tills vidare och identifiera områden där du önskar förbättra dig ytterligare.
 • Delta i olika workshops och evenemang för att förbättra din teknik och prova nytt material.
 • Ta del av övriga klasser för att komplettera dina färdigheter och för en bredare danserfarenhet.

Ett sätt att fördjupa dina kunskaper och tekniker är genom privatlektioner, vilket erbjuder en skräddarsydd inlärningsmiljö.

På så sätt kan du få odelad uppmärksamhet och snabb feedback på dina framsteg från våra erfarna lärare.

Privata lektioner kan ofta bokas flexibelt och kan vara ett utmärkt komplement till grupplektionerna.

Anpassade danskurser för vuxna – Välj det som passar dig bäst

Att hitta en danskurs som anpassar sig efter dina behov och din livssituation är centralt för en positiv och berikande dansupplevelse.

På iDance förstår vi vikten av flexibilitet och erbjuder därför olika kursformat på våra studios i Stockholm:

 • Drop-in klasser – Perfekt för dig som värdesätter flexibilitet och inte vill binda upp dig. Passar utmärkt för att anpassa dansandet till ditt veckoschema.
 • Privatlektioner – Idealiskt för personlig utveckling med individuell uppmärksamhet. Finslipa dina tekniker och snabba på din utveckling mot specifika mål.
 • Grupplektioner – Utmärkt för att lära sig i en social och stöttande miljö. Upplev glädjen och motivationen som kommer av att dansa och lära tillsammans med andra.

De mätbara fördelarna med dans för kropp och själ

Dans har länge varit känt för sina positiva inverkningar på hälsa och välbefinnande.

Att regelbundet ägna sig åt dans har visat sig ha flertalet mätbara fördelar som sträcker sig bortom det fysiska.

När vi dansar frisätts endorfiner – kroppens egna lyckohormoner – vilket leder till ökat välmående och en känsla av eufori.

Dessutom kan regelbunden dansaktivering bidra till förbättrad balans, smidighet och muskelstyrka.

Men dansens positiva effekter stannar inte vid det fysiska. Det är även en kraftfull aktivitet för att stärka mental hälsa. Dans kräver koncentration och närvaro, vilket fungerar som en form av mindfulness övning som kan reducera stress och ångest.

Det sociala elementet i dans bidrar även till minskad känsla av ensamhet och främjar psykiskt välbefinnande.

Förutom att vara en utmärkt form av motion som förbränner kalorier, kan dans som träningsform anpassas efter varje individs förmåga och behov, oavsett ålder eller fysisk kondition.

Så nästa gång tonerna från favoritmusiken fyller rummet, ta chansen att inte bara förbättra din hälsa utan också berika din själ genom dansens glädjerika uttryck.

Relaterade Blogginlägg & Artiklar

Pardans för Vuxna i Stockholm

På iDance i Stockholm erbjuds ett brett utbud av pardanskurser som passar vuxna på alla nivåer. Oavsett om du är helt ny inom dans eller...

Danskurs för Vuxna i Stockholm

Om du letar efter ett sätt att förgylla din fritid, stärka din fysik och hitta nya vänner, så är en danskurs för vuxna i Stockholm...